Stran za svoje delovanje uporablja piškotke (Cookies).

Predstavitev stališč EN-LITE na strateški energetski konferenci Razmislek o energetiki

 

V torek 6. junija, je pod okriljem Slovenskega nacionalnega komiteja Svetovnega energetskega sveta (SNK WEC) potekala konferenca z naslovom Na poti k Energetskemu konceptu Slovenije. Na tej, že peti konferenci pod skupnim imenom Razmislek o energetiki, je sodelovalo tudi društvo EN-LITE. Predsednica društva mag. Mojca Drevenšek je predstavila poslanstvo, dosedanje aktivnosti ter prihodnje načrte na področju krepitve energetske pismenosti v Sloveniji ter k sklepom konference predlagala tudi vsebine, povezane s pomenom energetske pismenosti za odgovorno odločanje.

Več informacij o konferenci: http://energypolicyconsideration.eu/
Prispevek na portalu Naš stik: http://www.nas-stik.si/1/Novice/Clanki/tabid/208/ID/4912/Razmislek-o-energetiki.aspx
Fotografije: Vladimir Habjan

 

Uvodni predavatelji:
Einari Kisel (WEC), prof. dr. Alojz Poredoš (Svet za energetiko pri SAZU), dr. Peter Gašperšič (minister za infrastrukturo), Marjan Eberlinc (Energetska zbornica Slovenije)

Za odrom (desno): dr. Franc Žlahtič, predsednik Slovenskega nacionalnega komiteja Svetovnega energetskega sveta (WEC – World Energy Council)

Za odrom (desno): dr. Peter Gašperšič, minister za infrastrukturo

mag. Jože Dimnik, v.d. generalnega direktorja na Direktoratu za energijo

mag. Mojca Drevenšek, predsednica društva EN-LITE je predstavila pomen krepitve energetske pismenosti.

mag. Mojca Drevenšek, predsednica društva EN-LITE

 

Slovarček ključnih pojmov

Raziskave na področju učenja in poučevanja so veliko prispevale k razumevanju procesa učenja in k razvoju učinkovitih metod poučevanja. 

Preberi več...

Učenje in poučevanje

Raziskave na področju učenja in poučevanja so veliko prispevale k razumevanju procesa učenja in k razvoju učinkovitih metod poučevanja. 

Preberi več...

Energetska pismenost

Energetska pismenost je razumevanje lastnosti in pomena energije v vesolju, na našem planetu in v naših vsakdanjih življenjih. Pomeni več kot le vedetiin razumeti

Preberi več...

Na vrh