Stran za svoje delovanje uporablja piškotke (Cookies).

Kmalu izide novo EN-LITE gradivo: Energija, sevanje, življenje

V okviru projekta EN-LITE bomo kmalu izdali novo izobraževalno-ozaveščevalno gradivo z naslovom »Energija, sevanje, življenje: Dejstva in mitAi o sevanju v vsakdanjem življenju«.

Namen gradiva je podati strokovno utemeljena dejstva in z njihovo pomočjo razbiti nekatere mite, ki se pojavljajo v zvezi z različnimi oblikami sevanja v vsakdanjem življenju, na primer sevanje:
- v naravi,
- pri uporabi gospodinjskih električnih aparatov,
- mobilnih telefonov,
- pri proizvodnji elekttrične energije v jedrski elektrarni in njenem prenosu do porabnikov ter
- v medicini.

Gradivo, ki je namenjeno predvsem šolajoči mladini od 8. razredov osnovne šole naprej, so pripravili prof. dr. Marko Marhl (Univerza v Mariboru), doc. dr. Tomaž Žagar (ARAO in Univerza v Mariboru), doc. dr. Vladimir Grubelnik (Univerza v Mariboru) in mag. Mojca Drevenšek (Consensus).


V strokovni pregled gradiva so se vključili strokovnjaki z različnih področij, in sicer biologinja, elektrotehnik, strokovnjaki za telekomunikacije, elektroenergetiko in jedrsko energetiko ter radiolog.

Vabljeni k sponzorski ali donatorski podpori projektu, s katero boste izkazali svojo predanost krepitvi energetske in sevalne pismenosti v Sloveniji.

Kontakt za dodatne informacije o gradivu in možnostih sodelovanja: Mojca Drevenšek, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

 

Slovarček ključnih pojmov

Raziskave na področju učenja in poučevanja so veliko prispevale k razumevanju procesa učenja in k razvoju učinkovitih metod poučevanja. 

Preberi več...

Učenje in poučevanje

Raziskave na področju učenja in poučevanja so veliko prispevale k razumevanju procesa učenja in k razvoju učinkovitih metod poučevanja. 

Preberi več...

Energetska pismenost

Energetska pismenost je razumevanje lastnosti in pomena energije v vesolju, na našem planetu in v naših vsakdanjih življenjih. Pomeni več kot le vedetiin razumeti

Preberi več...

Na vrh