Stran za svoje delovanje uporablja piškotke (Cookies).

Mladi ponovno blesteli v znanju o energetiki

Družba GEN energija, ena ključnih podpornic projekta EN-LITE, ki tudi sama načrtuje in izvaja številne aktivnosti na področju krepitve energetske pismenosti, je včeraj organizirala zaključni kviz tekmovanja »Mladi genialci«.

Projekt EN-LITE med finalisti za naj energetski projekt 2017

Ob Dnevih energetikov poteka tudi glasovanje za naj energetski projekt 2017. Projekt EN-LITE se je umestil med finaliste v kategoriji Promocijski projekt URE/OVE.

Projekt EN-LITE prejel energetsko nagrado Financ za leto 2017

Pri projektu EN-LITE smo ponosni, da je komisija energetskih nagrad Financ za leto 2017 prepoznala vrednost in relevantnost našega projekta in mu podelila nagrado v kategoriji promocijski projekt URE/OVE.

EN-LITE in aprilska revija National Geographic Junior: tokrat o počitnicah in energiji

Revija National Geographic Junior je v sodelovanju s projektom EN-LITE aprila že osmič gostila rubriko Energ(et)ično!

Kmalu izide novo EN-LITE gradivo: Energija, sevanje, življenje

V okviru projekta EN-LITE bomo kmalu izdali novo izobraževalno-ozaveščevalno gradivo z naslovom »Energija, sevanje, življenje: Dejstva in mitAi o sevanju v vsakdanjem življenju«.

EN-LITE in marčevska revija National Geographic Junior: tokrat o energiji, gibanju in mobilnosti

Revija National Geographic Junior je v sodelovanju s projektom EN-LITE marca že sedmič gostila rubriko Energ(et)ično!

EN-LITE in februarska revija National Geographic Junior: tokrat o električni energiji v našem domu

Revija National Geographic Junior je v sodelovanju s projektom EN-LITE februarja že šestič gostila rubriko Energ(et)ično!

Projekt EN-LITE čestita 13-letnemu slovenskemu fotografu za prvo mesto v kategoriji na mednarodnem otroškem fotografskem natečaju National Geographic

Ponosni smo, da projekt EN-LITE v letošnjem letu sodeluje z National Geographic Junior, ki je v okviru mednarodnega fotografskega natečaja za mlade bralce revije, s fotografijo Maja Kastelica iz Ljubljane zmagala v kategoriji Neverjetne živali.

EN-LITE in decembrska revija National Geographic Junior: tokrat o toku energije v naravi

Revija National Geographic Junior je v sodelovanju s projektom EN-LITE decembra že četrtič gostila rubriko Energ(et)ično!

Nastaja prvi energetski pospeševalnik v regiji JV Evrope

Medijska hiša Energetika.NET, ki je tudi medijski partner projekta EN-LITE, s svojim Zavodom Modri svet za mlade v sodelovanju s ABC pospeševalnikom snuje prvi energetski pospeševalnik v Sloveniji in regiji JV Evrope. Prvi energetski startup program, ki bo potekal v prostorih ABC pospeševalnika v ljubljanskem BTC-ju od 3. aprila do 25. septembra 2017, je lahko velika priložnost za razvoj kariere v energetskem svetu.

EN-LITE in januarska revija National Geographic Junior: tokrat o električni energiji

Revija National Geographic Junior je v sodelovanju s projektom EN-LITE januarja že petič gostila rubriko, imenovano Energ(et)ično!

Uspešno smo izvedli dogodek »Razsvetlimo energetsko prihodnost Slovenije«

V okviru projekta EN-LITE smo 20. decembra v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede organizirali 3 tematske predstavitve o virih energije in njeni rabi, povezavi med energijo in prostorom ter oblikovanju energetske politike, ki so se končale z razpravo med študenti družboslovja, tehnike in naravoslovja.

Vabilo na dogodek »Razsvetlimo energetsko prihodnost Slovenije«

Društvo EN-LITE, v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede, v torek, 20. decembra 2016, ob 16.00, organizira štiri tematske predstavitve z razpravo na temo »Razsvetlimo energetsko prihodnost Slovenije«.

EN-LITE in novembrska revija National Geographic Junior: Tokrat o virih energije in njihovih nahajališčih pod Zemljo

Revija National Geographic Junior je v sodelovanju s projektom EN-LITE novembra že tretjič gostila rubriko Energ(et)ično!

  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2  3 
  •  Next 
  •  End 

Slovarček ključnih pojmov

Raziskave na področju učenja in poučevanja so veliko prispevale k razumevanju procesa učenja in k razvoju učinkovitih metod poučevanja. 

Preberi več...

Učenje in poučevanje

Raziskave na področju učenja in poučevanja so veliko prispevale k razumevanju procesa učenja in k razvoju učinkovitih metod poučevanja. 

Preberi več...

Energetska pismenost

Energetska pismenost je razumevanje lastnosti in pomena energije v vesolju, na našem planetu in v naših vsakdanjih življenjih. Pomeni več kot le vedetiin razumeti

Preberi več...

Na vrh