Stran za svoje delovanje uporablja piškotke (Cookies).

Izračunajmo svojo energetsko-podnebno prihodnost!

V okviru projekta EN-LITE želimo v Sloveniji spodbuditi uporabo Globalnega kalkulatorja (www.globalcalculator.org). Prepoznavamo ga kot orodje, ki lahko pomembno prispeva h krepitvi strokovno utemeljene razprave o naši energetski prihodnosti.

Globalni kalkulator so razvili strokovnjaki iz več kot desetih mednarodnih organizacij. Sestavili so model svetovnih energetskih, podnebnih, prostorskih in prehrambnih sistemov do leta 2050 ter ga ponudili kot spletno prosto dostopno interaktivno orodje. Kalkulator zainteresiranim prebivalcem našega planeta omogoča preverjanje, kako različni življenjski slogi (od prepotovanih kilometrov na osebo do porabe kalorij, prehrane, energije, materialov in prostora)  vplivajo na doseganje in uresničevanje naših podnebnih, energetskih in drugih ciljev.

Preizkusite kalkulator sami in izračunajte, kako vaše odločitve glede izbora energentov, dolžine prepotovanih poti, prehrane in rabe zemljišč ter druge odločitve, povezane z vašim življenjskim slogom, vplivajo na uresničevanje globalnih podnebno-energetskih ciljev!

 

Zadnji tweeti

Na Mednarodni konferenci Fakultete za energetiko UM smo predstavili naše aktivnosti in pomen #energetskapismenost bit.ly/2zybqBk

24 10 2017 via TweetDeck • 1 retweet

ELES, eden glavnih podpornikov projekta EN-LITE je pripravil zanimiv video o pomenu električne energije: bit.ly/2x1TVYr

29 9 2017 via TweetDeck

 
Na vrh